Кой грабна „Златната топка“?

75
Грандиозната церемония се проведе снощи в Париж

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси стана носител на „Златната топка“ за рекордния шести път в кариерата си. Това бе обявено на церемония в Париж, информира Нова.

Аржентинецът изпревари в анкетата на Франс Футбол футболиста на Ливърпул Върджил ван Дайк и Кристиано Роналдо от Ювентус, а на четвърта и пета позиция се наредиха играчите на Ливърпул Садио Мане и Мохамед Салах.

Голямата звезда на Ювентус остана трети и не уважи церемонията във френската столица. Португалецът бе на път да остане извън първата тройка за първи път от 2010 г. насам. Аржентинецът наследява Лука Модрич, който миналата година сложи край на 10-годишната хегемония на Роналдо и Меси за ценния приз. За последно „Златната топка“ бе спечелена от различен футболист през 2007 г., когато за номер 1 бе обявен бразилецът Кака.

Тази година Ван Дайк с Ливърпул спечели Шампионската лига, отстранявайки от турнира Барселона на Лео Меси, пише БГНЕС. Отборът на Върджил ван Дайк обаче не успя да триумфира в първенството си, докато каталунците и Ювентус станаха шампиони в първенствата си. При всички случаи, интригата за „Златната топка“ вече не се свежда до противопоставяне на Роналдо и Меси, а двамата имат достойни конкуренти.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама