Какво забранява на децата си шефът на YouTube

47

Главният изпълнителен директор на YouTube Сюзън Войчицки не позволява на децата си да разглеждат видеа в приложението, освен ако не използват версията, която е за деца.

Нещо повече, Войчицки казва, че се опитва да ограничава времето, което прекарват в гледането на видеа в YouTube.

“Позволявам на по-малките ми деца да използват YouTube Kids, но ограничавам времето, което прекарват в него,” заявява Войчицки по време на интервю за CBS. “Смятам, че да се прекалява с каквото и да било не е добре.”

YouTube Kids е версия на притежаваната от Google платформа за видеа, която е насочена за деца под 13-годишна възраст.

Приложението съдържа подбран набор от видеа, така че да се гарантира, че потребители гледат насочени към детската аудитория съдържание и реклами.
Приложението бе пуснато като начин за децата да гледат безопасно за тях съдържание, но в YouTube Kids също е имало проблемно съдържание, в това число видеа с насилие, информира New York Times.

Тези проблеми принудиха компанията да внедри по-големи възможности за родителски контрол в платформата, насочена към деца.

Основната платформа на YouTube също имаше проблеми с безопасността на децата. По-рано през годината YouTube спря коментарите под десетки милиони видеа, след като стана ясно, че педофили са използвали платформата, за да насочват други към видеа на малки деца.

През септември Федералната търговска комисия на САЩ наложи на YouTube глоба в размер на 170 млн. долара за нарушаване на закона, който защитава Закона за неприкосновеността на децата онлайн.

Според агенцията YouTube е спечелила милиони долари от това, че е събирала лични данни от млади деца без подходящото съгласие от родителите им. Отговорът на YouTube беше да препоръча на родителите да използват приложението YouTube Kids.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама