Изслушват кандидатите за нов шеф на КПКСНПИ

30

Започна изслушването на Сотир Цацаров и Симеон Найденов от “Воля“ в парламентарната антикорупционна комисия, предаде репортер на NOVINI.BG.

Двамата са кандидати за шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество  /КПКОНПИ/.

Найденов благодари на всички, които са му гласували доверие. Той заяви, че концепцията му за работа на КПКОНПИ е много кратка и обясни, че най – важно е органът да спазва прозрачност и безпристрастност в работата си. По думите му е нужно кадровата компетентност на Комисията да се увеличи и да се назначат нови кадри с по-адекватно заплащане.

„Антикорупционната култура на хората трябва да засегне в училищата и в университетите“, заяви Найденов.

Според него трябва да бъдат променени данъчните декларации за имущество и обясни, че за него те са усложнени. Кандидатурата за шеф на КПКОНПИ на Сотир Цацаров бе представена от депутата Емил Димитров от „Обединени патриоти“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама