Един тон ракия менте хванаха митничари край Варна

99

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха нелегален „ казан“ за варене на ракия и иззеха над 1 тон незаконно изварена ракия при проверка в селище край Варна.

Митническата проверка е извършена на 17.11.2019 г. в селище в област Варна по оперативна информация за незаконно изваряване на етилов алкохол. В постройка, митническите служители откриват при проверката съоръжение за дестилиране на етилов алкохол в работен режим. В съседна постройка в същия имот са открити при проверката пластмасови бидони, съдържащи общо 1100 литра етилов алкохол с характеристики на ракия. За открития етилов алкохол не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

снимка Агенция Митници

Части от нерегистрираното съоръжение за дестилиране и нелегалният етилов алкохол са иззети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГД МРР, което се провежда под надзора на Районна прокуратура – Варна.

Общо 2094 литра нелегален етилов алкохол – ракия и три нерегистрирани съоръжения за изваряване на етилов алкохол са иззети от служителите на ГД МРР при извършените проверки на територията на ТД Северна морска през последните три месеца, при засиления митнически контрол от началото на активния сезон за изваряване на домашна ракия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама