Нападателят от болница „Света Анна“ се оказа криминално проявен бивш полицай

677

Лекарка от нападнатите вчера в софийската болница „Св. Анна“, чието състояние бе изключително тежко, вече е стабилизирана.

Няма опасност за живота й, но възстановяването й ще бъде дълго, защото е получила тежки травми, тъй като са й блъскали главата в стената, заяви говорителят на болничното заведения Антон Луков пред Би Ти Ви.

Нападателят Здравко Инджов е добре познат на полицията в Сливен. Първо като бивш служител, после като криминално проявен. Срещу него има досъдебни производства за хулиганство и закана за убийство. Въпреки че прокуратурата иска Инджов да остане в ареста, той е освободен. По-късно и домашният арест е заменен с подписка.

„По принцип е завършил спортна академия, беше републикански шампион в юношеска възраст, по многобой. После работеше в полицията, после изкара курсове и се занимава с различни строителни дейности. Към мен винаги е бил внимателен, услужлив и учтив, оттам нататък какви са отношенията му с другите хора, оставям те да си споделяГ’, споделя Маргарита Димитрова, съседка на нападателя.
Жената разказваме Инджов има добри отношения със съседите, а на нея помагал ежедневно. Инджов е напуснал системата на МВР през 2009 г. Нападението е травмирало медиците в болница „Св. Анна“.

„Лекарите са изключително възмутени и притеснени, но работят защото това е техен дълг. Това не е първият такъв случай на насилие срещу лекари в България, нито в болница.“, каза говорителят на болницата Антон Луков.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама