Един убит и няколко ранени след атаката в Лондон (ВИДЕО)

92

Полицаи простреляха днес мъж след нападение с нож в района на „Лондон бридж“ в центъра на британската столица.

По първоначална информация група мъже са се сбили и минувачи повикал силите на реда. При опит да се намесят избухнала стрелба. Чути са 2 изстрела, съобщава NOVA.

Лондонската полиция обяви официално, че нападателят е бил прострелян и е починал на място. Жилетката, която той е носил и за която се смяташе, че е с експлозиви се е оказала фалшива.

Властите потвърдиха информацията за случилото се на моста в сърцето на столицата и обявиха, че поради липсата на мотив, към този момент разглеждат случилото се като „терористична атака“.

Няма данни пострадали български граждани при инцидента на „Лондон Бридж“ съм момента, съобщиха от българското Външно министерство.

При необходимост, сънародниците ни могат да се свържат с посолството на следните телефони: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400. Дежурни телефони в извънработно време: + 442075813144; + 442075849400

Видеоклипове в интернет показват, че минувачи се нахвърлят върху напaдателя, след което се намесват и полицейските органи.

Спецчастите предупреждават хората намиращи се в района да следват инструкциите на полицията.

„Следя изкъсо ситуацията с възникналия инцидент. Искам да благодаря на полицията за тяхната мигновена намеса”, написа в Twitter Борис Джонсън.

„Само преди няколко минути се разхождах по моста. Дочух разправия и в следващия момент няколко човека нападнаха един. Полицията реагира много бързо и веднага след като дойдоха заедно със спецчастите се чуха няколко изстрела“, разказва минувач.

Видеоклипове и снимки в Twitter показват няколко полицейски коли и автобуси на моста и камион, който препречва няколко ленти.

Най-близката метростанция е евакуирана. Кралският колеж в Лондон също затвори врати и предупреди всички свои ученици и служители да не излизат в района.

„Лондон Бридж“ беше сцена на нападение през юни 2017 г., когато трима терористи се врязаха с микробус в група пешеходци, а след това нападнаха хора в околността, убивайки осем души.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама