Във Варна президентът даде старт на „Българската Коледа“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

86

Президентът Румен Радев даде началото на 17-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ в УМБАЛ „Света Марина“, придружен от първата дама Десислава Радева.

Тя се провежда под патронажа на президента и тази година името ѝ е „Да дарим бъдеще на болните деца“.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

„Избрах да дадем началото в УМБАЛ „Света Марина“ не защото е най-високотехнологичното лечебно заведение, а защото тук се полагат грижи за хиляди деца и нашият призив ще прозвучи най-силно тук“, каза държавният глава пред десетки лекари, студенти, родители и деца.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Той представи и резултатите от дарителската кампания през 2018 – 2019 година, която е посветена на децата с тежки заболявания и увреждания.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

16-ото издание на инициативата е успяла да помогне на 551 деца, като това е най-големият брой от началото на създаването ѝ. Осигурена е апаратура за 19 лечебни заведения в цяла България. Благодарение на кампанията УМБАЛ „Света Марина“ е получила анестезиологичен апарат за 120 000 лв., който помага на новородени от цяла Североизточна България.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Президентът благодари на лекарите, посветили живота си, за да се грижат за децата, както и на хилядите добродетелни българи.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

„Стартираме новото издание с надеждата за повече спасени деца и повече върнати детски усмивки“, завърши президентът Радев.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Той допълни, че стремежът на новата кампания е да се осигури веисокотехнологична медицинска апаратура и да могат заболяванияа да бъдат хващани в най-ранна детска възраст.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама