Близките на починалото в Кардам дете продължават да обвиняват лекарите (СНИМКИ)

69

Близките на починалото в Кардам дете продължават да обвиняват лекарите от Спешна помощ за смъртта на внука и отказват да приемат че детето им е починало заради отрова за гризачи, предава БНТ.

Според бабата и дядото всички деца са спели в една стая и няма причина, ако има отрова, само едно от децата да се е отровило.

По думите на бабата и дядото новата къща. в която живее семейството, са подходящи за отглеждане на деца.

Кадър: БНТ

„Идва линейката, бие му инжекцията. Бабо, вика, много ми е топло, подаде си ръчичките и в моите ръце почина. Питам доктора какво направи, питах каква инжекция му би, казва ми „не знам“, разказва бабата на детето.

„Всички спим в едно помещение. Тази отрова се разваля до три дена, минала е една седмица. Готов съм да си понеса последствията, аз детето си няма да върна. Деган без кръвни изследвания не се бие без да се изтеглят килограмите на детето. Спря му повръщането, то така се прочистваше“, каза дядото на починалия Стефан.

Отравяне със силен химически препарат против гризачи е основната версия за смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам. Това заяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров.
Момченцето почина на 27 октомври в дома си, като първоначално съмненията бяха за хранително отравяне.

Кадър: БНТ

След трагичния инцидент със Стефан, много хора и институции са помогнали на семейството. От няколко седмици, то вече се е пренесло да живее в друга къща, предоставена от съседка.

Отравяне със силен химически препарат против гризачи е основната версия за смъртта на детето, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. „Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи – съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска“, обясни Цацаров.

Основната версия, по която се работи е. че токсичните препарати са използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение.
Двете момиченца, които се лекуваха във Варна са добре и са на училище.

                                             *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама