Лек жребий за България по пътя към Евро 2020 (ВИДЕО)

blank
Снимка: Facebook, Team Bulgaria

Българският национален отбор по футбол не може да се оплаква от жребия, който му се падна в плейофната фаза на турнира Лигата на Нациите, който дава път и към Евро 2020.

Момчетата на Георги Дерменджиев се разминаха с коварния поток С и се озоваха в поток А, съобщава Gong.bg.

Така това отреди домакинство на полуфиналите на Унгария. Този мач ще е на 26 март 2020 г. на Националния стадион „Васил Левски“. И ако се справим с коравите „маджари“, на финала отново ще бъдем домакини, което е другата добра новина от този жребий.

Ако стигнем до тази фаза, на 31 март в София ще се изправим срещу победителя от мача между Исландия и Румъния. Тези два тима ще спорят в Рейкявик, а победителят ще се отправи към София или Будапеща. Крайният победител от този поток взима квота за Евро 2020.

Жребият:

Българският отбор е в поток A, след като Израел беше изтеглен да играе в поток С срещу Шотландия. Което означава, че нашият съперник ще бъде Унгария, а заради по-високия ни ранкинг, ще бъдем домакини в полуфинала на 26 март. На финала ще срещнем победителя от мача Исландия – Румъния на 31 март.

Впоследствие жребият отреди, че ще сме домакини и на евентуалния финал с победителя от мача между Исландия и Румъния. Ето и какво е разпределението на финалните сблъсъци в тези различни потоци:

поток D: Грузия/Беларус – Северна Македония/Косово

поток C: Норвегия/Сърбия – Шотландия/Израел

поток В: Босна и Херцеговина/Северна Ирландия – Словакия/Ирландия

поток А: България/Унгария – Исландия/Румъния

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама