Момиче издирва баща си инвалид, отвлечен, за да проси

61

Близките на инвалид от врачанско село са убедени, че той е бил отвлечен и изведен от страната с цел просия. От Мариус Петков няма и следа от 3 години насам.

Преди време мъжът е бил принуждаван да проси в Италия. Върнали го в страната ни без никакви документи. Мариус Петков се издирва от Интерпол, засега без резултат.

Той е на 60 години, инвалид, без два крака. Изчезнал е през 2016 година.

„В неговото състояние той не е способен да работи нещо друго. За това смятам, че е заминал именно с тази цел. По-рано пак е заминавал за просия. Лично той ми го казва“, обясни дъщеря му.

Тя разказа, че за последно се е чула с баща си на 16 септември 2016 г.

„Тогава ми каза, че е на ферибота във Видин и ще заминава някъде, но не знае къде. След това изгубихме контакт. Седмица по-късно телефонът му не съществува“, разказа Нели Николова пред „Нова тв“.

От полицията обяснили на близките на Петков, че той е тръгнал за чужбина с още 7 души от ромски произход. Те са от Монтана. Проведени са разпити на въпросните лица.

По техни данни възрастният мъж е забелязан за последен път на едно от летищата в Париж и разполагал с 40 евро.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2019/11/21/3-godini-bez-sleda-ot-invalid-otvlechen-za-da-prosi.430320

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама