6 предимства на етеричните масла

1312

Какво е ароматерапия?
Етеричните масла могат да се използват с дифузер или в гореща баня. Чрез просто вдишване на маслото, вие ще получите ползите, които това масло може да предложи на психологическо ниво. Тези аромати работят по два метода. Първо, миризмата е мощен стимул. Приятните миризми могат да ни напомнят за добри времена и да облекчат нервите, стреса и безпокойството. Второ, вдишаните вещества всъщност влизат в кръвта и могат да помогнат за балансиране на нивата на хормоните.
6 предимства на етеричните масла
Подобряват настроението и носят положителна атмосфера
Ароматите са мощни стимули, които директно влизат в мозъка, предизвиквайки интензивни емоционални реакции. Вдишвайки етерични масла, мозъкът ви ще сигнализира определени емоции, които могат да ви оставят да се чувствате заредени с енергия, оптимизъм и надежда.
Помагат за релаксация и по-добър сън
Проучванията показват, че ароматерапията е много полезна при лечение на психологични разстройства като стрес, депресия и тревожност.
Използвайки етерични масла за стимулиране на положителни сигнали в мозъка ви, можете значително да намалите отрицателните емоционални състояния. Можете да използвате тези масла с дифузер или гореща баня.
Облекчаване на възпалението
Определени етерични масла имат мощни противовъзпалителни свойства, които, когато се прилагат върху кожата, могат да намалят дразненето и възпалението. Тези масла могат да се прилагат директно върху кожата или да се използват с базово масло.
Облекчаване на болката
Ароматерапията може значително да намали болката, тъй като маслата могат да се абсорбират през кожата. Локалното използване на етерични масла при лечението на болка е напълно безопасно и действа бързо.
Предотвратяване на някои заболявания и засилване на имунната система
Много етерични масла имат противогъбични, антибактериални и противовъзпалителни свойства, които могат да предотвратят развитието на някои заболявания. Ароматерапията може също да подобри имунната система, тъй като етеричните масла, които се вдишват, навлизат в белите дробове и след това се абсорбират в кръвта.
Излекуване на кожни раздразнения
Някои етерични масла имат мощни противовъзпалителни и антибактериални свойства. Това ги прави високоефективен естествен метод за лекуване на кожни раздразнения от всякакъв вид.
Когато се прилагат локално върху кожата, тези етерични масла бързо се абсорбират в по-дълбоките нива на кожната тъкан и насърчават заздравяването.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама