От понеделник дъжд и понижение на температурите

159
Снимка: БНР

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време.

На места в западните и южните райони ще превали слаб дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще има над североизточните, а към края на деня и над югозападните райони. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще е до умерен. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, а максималните – между 15 и 20 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за ноември, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е значителна, без валежи. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. На места, главно в масивите от Западна и Южна България, ще превали дъжд, а над 2500 метра – сняг. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, а на 2000 метра – около 6 градуса.

Във вторник южният вятър временно ще отслабне. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи, само на отделни места в южните райони ще превали слаб дъжд. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има в Североизточна България.

В сряда вятърът от югоизток отново ще се усили, особено в източната половина от страната. Ще преобладава облачно време и от запад на изток през деня и през нощта срещу четвъртък на много места ще превали дъжд.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама