Уволниха треньор, защото отборът му победи с 27:0

blank
Снимка: Twitter

Детски треньор бе отстранен от своя пост, защото е дал лош пример на своите футболисти, като е демонстрирал неуважение към противника при победа с 27:0. Според ръководството на тима той е дал лош пример на децата, съобщава Dsport.bg.

Едва ли много треньори могат да кажат, че са били уволнени след победа, камо ли с 27:0.

Ситуацията се разиграва в Инвиктазауро от Гросето – клуб, който развива детско-юношески футбол и е в сътрудничество с Фиорентина. Съставът, ръководен от треньорът Ричини, победила своите връстници от Марина Калчо с 27:0. Това обаче никак не се харесало на босовете.

Президентът на клуба Паоло Брогели коментира случката: „Бяхме шокирани и едновременно разочаровани, когато разбрахме, че нашият юношески състав е разгромил противник с 27:0. Ценностите на нашата школа са в конфликт с подобно нещо. Съперникът трябва винаги да бъде уважаван, а днес това не се е случило. В ролята си на президент искам да поднеса извинения на ФК Марина Калчо. Обявявам, че единодушно всички директори на клуба взеха решението, че треньорът г-н Ричини трябва да освободи своя пост. Нашите треньори трябва на първо място да възпитават децата, преди да ръководят футболните им тренировки“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама