Как да изберем подходящ подарък за близък на сърцето ни мъж

1657

Всеизвестно е, че мъжете и жените мислят различно. Така че, ако една жена трябва да избира подаръци за мъже, да се води от собствените си желания и предпочитания би било неуместно.
Не трябва да се забравя още, че подаръкът е много специален жест, който има за цел да покаже на отсрещната страна, че я ценим и уважаваме. Затова и толкова много дами се чувстват затруднени, когато трябва да измислят подаръци за силния пол. Те се чудят и колебаят коя вещ, аксесоар или друго ще предаде най-точно това послание?
Всеки може да мине през първия попаднал пред очите му магазин за козметика и да излезе от него с някакъв стандартен подаръчен комплект. Именно затова и тези комплекти се наричат така, точно защото са напълно универсални. Не казваме, че не може да разчитате на тях, точно обратното. Но едва ли ще отречете, че са изключително банални и са класически пример за подарък, купен просто ей така, колкото да се отбие номера.
Ако искате вашият подарък да се отличава с креативност и да няма съмнение, че е специално избран, трябва да се потрудите повече. Особено, когато става дума за близък на сърцето ви мъж – гадже, съпруг, брат, друг роднина или скъп приятел. Има много подаръци, с които да ги зарадвате много и да им покажете колко държите на тях. Говорим за персонален избор, според възрастта, убежденията, стила на живот и въобще според всички характерни и конкретни особености на дадената личност.
Изхождаме от предположението, че щом сте толкова близки с този човек, вероятно знаете повече за стремежите му, мечтите, несбъднатите желания. Би било страхотна идея, ако можете с вашия подарък да реализирате някой отдавнашен копнеж. За съжаление, това често пъти е свързано с повече разходи, но ако все пак можете да си го позволите, гарантирано ще предизвикате лавина от емоции.
Например, той винаги говори разпалено за някоя популярна туристическа дестинация, но по някаква причина, все още не е успял да посети мечтаното място. Няма да има по-щастлив човек от него, ако му подарите такова пътуване, при това в комплект с вашата компания. Това е много подходящо за влюбени двойки и ще ви осигури страхотни спомени, които още повече ще ви сплотят и сближат.
Да вземем друг пример – искате да зарадвате по-малкия си брат, който е още ученик. Най-универсалното предложение е свързано с някое мобилно устройство, от типа на телефон, таблет или пък лаптоп. Особено, ако неговият е вече остарял и не върши добра работа.
Ще улучите право в целта и ако изберете подарък, свързан с хобито му. Например, ако си е наумил да става поп звезда, подарете му микрофон. На същия принцип можете да измислите нещо друго, пак свързано с хобито или в сферата, която се обучава.
А също и да провокирате интереса на младата личност в посока, избрана от вас. Ако не се увлича много от четенето на книги, а вие искате да поправите това, подарете му книга, свързана с някоя от любимите му онлайн игри. Със сигурност ще я прочете и изучи, а след това, може да реши да прочете и нещо друго. Както се казва, апетитът идва с яденето. Никой не предполага какво може да му хареса, докато не се реши да опита!
И още един много полезен съвет – като не знаете, питайте. Ако и след като сте прочели това все още не ви е хрумнала добра идея за подарък, имате нужда от още информация. Вероятно познавате колеги и приятели на мъжа, когото искате да изненадате. Говорете с тях, те със сигурност ще ви подхвърлят добри идеи или пък ще ви разкажат нещо ново, което не сте знаели и което би могло да се окаже много полезно.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама