Родителите на починало на зъболекарски стол дете потресени от решението на съда

124

Те обвиняват медиците, че не са ги предупредили за рисковете от анестезията и са викнали линейка твърде късно

Оправдателна присъда за зъболекаря д-р Валентин Павлов, на чийто стоматологичен стол след обща упойка умира 14-годишно дете през 2016 г., научаваме от bTV.

Поради липса на антидот то е издъхнало. Родителите обвиняват медиците, че не са ги предупредили за рисковете на анестезията и са викнали линейка твърде късно.

Бащата на Алекс, Валери Захариев – заяви пред „Тази сутрин”, че оправдателната присъда на втора инстанция на зъболекаря е гавра с паметта на детето.

Павлов бе признат за виновен на първа инстанция и осъден условно на 3 години, но след това оневинен на втора.

„Хвърля се прах в очите, че в България има някакво правосъдие. Ще обжалваме пред върховен съд тези присъди и ще продължим да настояваме за максимално строги присъди за тези хора“, заяви още той като поясни, че за анестезиолога д-р Филипова и управителя на клиниката Павлова присъдите са намалени от 3 на една година условно с възстановяване на правата за практикуване.

Според бащата анестезиологът е признал в съда, че е разпознала симптомите на малигнена хипертермия, но е чакала нареждането на доктора, за да извика линейка. Тя знаела и че само атидот може да помогне, поясни още Захариев.

Почерненото семейство вече близо 3 години търси справедливост за смъртта на 14-годишният си син. През 2016 г. д-р Валентин Павлов оперира 14-годишния Алекс под пълна упойка в своята стоматологичната клиника.

Той обаче не информира родителите за рисковете от операцията. След поставяне на упойката детето умира.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама