Кои са вредните навици, които ни пречат да отслабнем?

58

Диетолози съставиха списък с навици, заради които хората не могат да отслабнат.

Противопоказно е да се спазват строги диети, които целят бърза загуба на тегло и не предвиждат по-нататъшно поддържане на постигнатите резултати, пише „Food News”, цитиран от БГНЕС.

В така наречените натоварващи дни много хора наблягат на бързите храни (fast food) и други вредни продукти, което води до нежелателни последици. Вместо това е по-добре да се придържаме към балансирано хранене, например към средиземноморската диета.

Освен това храната не трябва да се дъвче бързо, защото така сте заплашени от преяждане.
След хранене мозъкът се нуждае от поне 20 минути, за да получи сигнал, че организмът е сит. Ако дъвчете прекалено бързо, за това време може да изядете още много храна.

За да се предотврати трупането на килограми, експертите препоръчват храненето да става всеки ден по едно и също време. Така ще се избегне похапването всеки път, когато решите, че ви се яде.

Другите вредни навици са свързани с хранене пред компютъра или телевизора, прекалената употреба на висококалорични и мазни храни, както и храненето набързо.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама