Журналистка е загиналата в Рила туристка

blank
Снимка: Личен архив

Откриха тялото на изгубената в Рила жена, потвърдиха от Планинската спасителна служба.

Тя е дългогодишен журналист в БТА и бивш главен редактор на „Вътрешна информация“, пише dir.bg.

„Любовта към планината отне живота на нашата бивша колежка Лили Тодорова“, написаха колегите й. „Тя ще остане като един най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората. След оттеглянето си от активната журналистическа дейност, тя не спря да се развива и да търси нови начини за развитие. Догодина й предстоеше да завърши докторантура в Богословския факултет, свързана с друга нейна страст – хоровото пеене и църковнославянската музика. Лили е и дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол“, уточниха от БТА.

В събота жената се е отправила на поредния планински преход в любимата й Рила планина. Днес тялото й бе открито в района на Белия улей, до Рилския манастир. Паднала е в река и е починала впоследствие от травмите си.

Туристката беше в неизвестност от четири дни. Тръгнала на поход сама. Връзката с нея се изгубила, когато се намирала в Мальовишкия дял на Рила планина.

Маршрутът, по който се е движила, все още не е ясен. Според спасителите жената е била с лабилна психика и често е променяла решенията. По-рано спасителната акция бе временно спряна заради лошото време. В планината атмосферните условия са изключително неподходящи за туризъм.

Спасителите съветват всички туристи да следят прогнозата и да не тръгват на походи при дъжд и мъгла.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама