Добричка драма: Мъж преби любовника на жена си и го остави да умре в агония

blank
Снимката е илюстративна

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд мъж за убийство на любовника на жена си, извършено в състояние на силно раздразнение, по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд 54-годишния И. Ж. за убийство.  Тежкото криминално деяние било предизвикано от убития Р.Р., който бил приятел на семейството, съобщават от апелативната прокуратура във Варна.

Въпреки това от години жертвата Р.Р. и съпругата на подсъдимия поддържали интимни отношения. На 31 октомври 2018 г. двамата си уговорили среща, за да правят секс.

Р.Р. взел съпругата на подсъдимия от автобусна спирка и се отправили извън града. По случайност И.Ж. минавал в другото платно и видял, че жена му се казва в колата на семейния им приятел. Това му се видяло странно, усъмнил се, че двамата имат връзка, и решил да ги проследи.

Открил прелюбодейците в автомобила на Р.Р. в най-неподходящия момент. Отворил предната врата, видял нож, взел го и започнал да реже гумите на колата, за да не могат да избягат.

Р.Р. излязъл от колата, извадил от багажника бухалка и ударил И.Ж. в главата, след това го ритал в слабините.

Когато схватката приключила, подсъдимият успял да издърпа сапа от ръцете на Р.Р., който влязъл в колата и се заключил. И.Ж. започнал да чупи стъклата на колата. Жертвата успяла да избяга и по-късно е била настигната от подсъдимия, който му нанесъл удари по тялото с юмруци и ритници.

Виновната съпруга през цялото време стояла на задната седалка, като чувала репликите, които двамата мъже си разменяли, молбите на Р.Р. и изразеното съжаление за станалото. След това двамата съпрузи се качили в семейния автомобил и се прибрали.

Тялото на мъртвия Р.Р. било намерено от случаен минувач 20 дни по-късно, на 19 ноември 2018 г. Назначените експертизи и действията по разследването открили извършителя на убийството. По кора на дърво в местността експертите открили кръв, чието ДНК принадлежи на подсъдимия И.Ж.

Причина за смъртта на жертвата според експертизата е причинена гръдна и черепно-мозъчна травма. Умирайки, Р.Р. е изпитал ужаса на случващото се с него. Множеството счупвания на ребрата са обусловили значителния интензитет на болката и страданията му за сравнително дълъг времеви период, за това убийството е с особена жестокост и по особено мъчителен начин.

Убийството било извършено в състояние на силно раздразнение, причинено както от ударите на Р.Р. по подсъдимия, така и от изневярата, която накърнила честта и достойнството на 54-годишния И.Ж., се сочи в изготвената по делото комплексна психиатрично-психологична експертиза.

Предстои делото срещу подсъдимия И.Ж. да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама