Закопчаха българин да пренася контрабандно виагра от Турция

69

Контрабандни продукти за полова мощ, хранителни и спортни стоки на стойност близо 30 000 лева задържаха митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“.

Контрабандната стока е открита на 04.11.2019 г. при проверка на турски товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Нидерландия, управляван от български гражданин. Пред митническите служители шофьорът представил редовни документи за превозвана стока.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При сканиране на товара с рентгенова апаратура митническите служители са се усъмнили, че между описа и реалното съдържание на кашоните има разминаване. При последвалата физическа проверка се установява, че между декларираната групажна стока са скрити 10 500 пакетчета с желе за орална употреба „Kamagra 100 mg“- стимулант за полова мощ, който има аналогично действие като популярен медикамент. Отрити са още недекларирани 6 туби с общо 100 литра зехтин, 650 кг маслини и сушени смокини, 215 тениски, шалове и спортни обувки.

На шофьора на автомобила е съставен акт по Закона за митниците. По случая е образувано административнонаказателно производство.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама