В Боливия: Протестиращи отрязаха косата на кметица и я влякоха по улиците (ВИДЕО)

blank
Кадър: YouTube

Протестиращите са я пребили, отрязали косата й и хвърлили върху нея червена боя.

Кметът на малко боливийско градче беше влачена по улиците боядисана с червена боя по време на жестоки протести срещу президента на страната.

Патриша Арсе Гузман от Социалистическото движене е била физически изведена от кабинета си в град Винто и принудена да ходи боса по улиците, според съобщенията на местните медии.

Тя каза, че протестиращите са я пребили, отрязали косата й и хвърлили върху нея червена боя. Гузман е била обвинена, че се е опитала да прекрати блокадата, която привърженици на президента бяха поставили в града.

След няколко часа жената е била предадена в полицията, откъдето е откарана в местен здравен център.

Винто, в провинция Кочабамба в централна Боливия, стана сцена на протести, подобно на много други боливийски градове след президентските избори на 20 октомври.

Досегашният държавен глава Ево Моралес се обяви за победител, но партията му беше обвинена в изборни манипулации. Лидерът на левицата също отказа да приеме резултатите от референдума през 2016 г., който би ограничил броя на мандатите на президента. След решение на Върховния избирателен съд в страната, на Моралес беше разрешено да се кандидатира за четвърти мандат.

При протестите загинаха убити трима души, а около 90 души бяха ранени.

ООН призова за „диалог и мир“, като нейният офис в страната добави: „Нищо не оправдава сблъсъците между боливийци, а смъртта на граждани е немислима.“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама