Кораб се разпадна след 101 години във водите на Ниагарския водопад (СНИМКИ)

134

Понякога, ако чакате достатъчно дълго, майката природа ще се намеси, за да реши дори и най-трудните проблеми.

Кораб, известен като Iron Scow (или Niagara Scow), се „настанява“ на скалите при Ниагарския водопад през 1918 г. според NBC News, цитирани от profit.bg.

Вследствие на всекидневната си борба с дъжда и вятъра, той се разпада в четвъртък – на 31 октомври, завършвайки своето 101-годишно пребиваване във водите на водопада.

Корабът се озовава там, след като се откъсва от влекач по време на експедиция за драгиране близо до водопада от канадска страна, съобщава Washington Post.

Докато се движи към ръба на водопада, на борда му има двама мъже, които успяват да го забавят, наводнявайки го. Така си осигуряват време до следващата сутрин, когато са спасени от бреговата охрана на САЩ и канадските власти.

Взето е решение обаче корабът да бъде оставен на мястото си, тъй като спасяването му е твърде рисковано.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

99 years and the ship wreck scow hasn’t budged!! #niagarascow #niagara #niagarafalls #toronto #canada

Публикация, споделена от DubH (@w.harrop) на

Оттогава той е заседнал на скалите между границите на канадската провинция Онтарио и щата Ню Йорк, издържайки на бури, виелици и, разбира се, хиляди тонове вода, минаващи покрай него през годините.

Постепенно той се превръща в туристическа атракция, като Niagara Parks Commission дори отбелязва 100-годишнината на развалината с лекции в района, които разказват историята на кораба.

След като обаче напуска мястото си, части от скелета на Iron Scow все още се движат през бързеите, според Washington Post. Властите следят позицията на кораба, може би с надеждата окончателно да го възстановят.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама