Борисов подписа съгласие за донорство

53

Премиерът Бойко Борисов и министри попълниха карти за съгласие за донорство. В началото на редовното заседание на кабинета министърът на здравеопазването Кирил Ананиев раздаде на министри част от 50-те хиляди карти за съгласие за донорство на органи, които здравното министерство разпространява.

Донорството дава втори шанс за живот, няма нищо по-хубаво от това хората да се върнат при близките и в семейството. Картата няма юридическа сила, но показва волята на човека на неговите близки за донорство. и те могат да вземат информирано решение, каза пред министрите Кирил Ананиев. Всички религиозни общности застанаха зад нас и ще апелират към своите миряни в подкрепа на донорството, каза Ананиев.

В България вече се правят най-модерни трансплантации. имаме най-добрите хирурзи. През донорството част от теб. не само душата, продължава да живее, каза Бойко Борисов след като попълни карта за съгласие. Сега в България 1150 души чакат за трансплантация. Те могат да се върнат здрави към нормален живот, посочи премиерът.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама