Баща качи дъщеря си в колата, изведе я извън града и я насили

437

40-годишен баща изнасили 18-годишната си дъщеря в автомобила си на 1 ноември  край Аксаково.

Наложена е най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” от Районен съд – Варна.

Предявеното обвинение срещу него е заради това, че на 1 ноември в лек автомобил в района на Аксаково изнасилил собствената си пълнолетна дъщеря.

Деянието е осъществено чрез принуждаване със сила и заплашване, като е последвал опит за самоубийство на пострадалата. Предвиденото в закона наказание за подобно посегателство срещу половата неприкосновеност е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

40-годишният мъж е осъждан 3 пъти за тежки умишлени престъпления, с влезли в сила присъди, две от които за изнасилване. Настоящото деяние, за което е привлечен като обвиняем, се явява извършено в условия на опасен рецидив, в изпитателния срок на предсрочно условно освобождаване през април от затвора, където е изтърпявал наказание по предходна присъда.

От писмените и гласни доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, поради което му наложи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”.

3-дневен е срокът за обжалване на наложената процесуална, като в случай на обжалване делото бе насрочено пред горната съдебна инстанция за 13 ноември т.год. от 13 ч.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама