Слави регистрира „Няма такава държава“ днес

48

Днес в 11,00 ч. “Няма такава държава“ ще внесе документите за регистрация в Софийски градски съд, съобщиха от партията.

Политическата сила на Слави Трифонов проведе учредително събрание на 5 октомври. По закон партиите подават молба за регистрация в СГС до три месеца след учредяването си.

Необходимите документи са: учредителна декларация, протокол от учредителното събрание, устав на партията, списък, съдържащ трите имена, ЕГН, постоянен адрес и саморъчен подпис на не по-малко от 500 членове.

Учредители на партията, граждани с избирателни права съгласно българското законодателство, декларации за индивидуално членство, нотариално заверени образци от подписите на представляващите политическата партия, списък, съдържащ трите имена, ЕГН и постоянен адрес на не по-малко от 2500 членове. Нотариално заверена декларация от ръководството на политическата партия за автентичността на документите, удостоверение за уникалност на името.

Анонсът, че са готови да внесат всичко това в утрешния ден, означава, че от „Няма такава държава“ са събрали 2500 членове за по-малко от месец, въпреки че уставът им постановява сериозна цедка на най-високо ниво в партията.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама