Пуснаха шофьора, помел 4 души на спирка във Варна

62

От Районна прокуратура – Варна съобщиха за „Нова Вест“, че на 21-годишния мъж няма да бъде искана мярка за неотклонение.

Младежът, който предизвика тежката катастрофа на бул „Владислав“ вчера няма да бъде в ареста, докато тече разследването срещу него.

Това съобщи за „Нова Варна“ говорителят на Районна прокуратура прокурор Варна Вяра Алексиева. По думите и решението е на наблюдаващия прокурор, но още не е ясно дали разследването ще се води от Районна или Окръжна прокуратура заради тежките последствия от катастрофата предизвикана от младия мъж.

Срещу него няма да бъде искана мярка за неотклонение, защото е правоспособен водач и не е употребил алкохол и наркотици. След като приключи разследването, ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на тежка телесна повреда по непредпазливост.

Версиите за катастрофата засега са две – техническа неизправност и заспиване зад волана по време на движение, която е и по-вероятната причина. Продължава да е критично състоянието на едното от блъснатите на спирката 14-годишно момиче. Няма опасност за живота на останалите 3-ма, пострадали в катастрофата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама