Френският посланик в България: Погрешно сте разбрали Макрон

49

Думите на френския президент Еманюел Макрон по адрес на „български незаконни канали“ са били извадени от контекста и са били погрешно интерпретирани.

Това е казала посланикът на страната у нас Флоранс Робин по време на разговор със зам,-министъра на външните работи Петко Дойков, съобщиха от МВнР.

Срещата бе във връзка с интервюто на президента Еманюел Макрон за френското списание „Вальор актюел“, в което той заявява: „Предпочитам хора, които идват от Гвинея и Кот д‘Ивоар законно, които са тук и които вършат тази работа, отколкото български или украински незаконни канали

Дойков е изразил недоумение от казаното от френския президент като е подчертал, че двустранните отношения („на приятели, партньори и съюзници“) са отлични, българската общност е добре интегрирана, а „в последно време България не е получавала сигнали от френска страна за сериозни нарушения“.

„Те (думите на Макрон) в никакъв случай не се отнасят до българското правителство, българските граждани или българските работници, които са добре приети и са доказали своя професионализъм,“ е казала посланик Робин.

Тя е подчертала, че страната й ще продължи да подкрепя българските усилия в рамките на ЕС.

                                                     *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама