Путин награди Николай Малинов с орден „Дружба”

78

Председателят на българското Национално движение „Русофили“ Николай Малинов е бил награден с орден „Дружба” от руския президент Владимир Путин.

Днес в Москва се е състояла официална церемония по награждаването с отличието, се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, дружбата, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите, предаде БТА. Поводът е бил отбелязваният в Русия на 4 ноември Ден на народното единство.

По-рано Путин в тържественото си слово по случай националния празник на ръководената от него страна е заявил, че руснаците може да решат всичките си проблеми само когато са единни.

В Русия днес отбелязват изгонването на поляците от Москва под ръководството на аристократите Кузма Минин и Дмитрий Пожарский, станало през 1612 г. и сложило край на десетилетни размирици в страната.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама