Карадайъ: Постигнахме много добър резултат

50

Постигнахме един много добър резултат на тези местни избори. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.
През 2015 г. спечелихме общо 39 кметове на общини в коалиция и самостоятелно, припомни Карадайъ и добави: „Резултатът от изборите през 2019 г. – 47 кметове на общини, 37 като ДПС, 9 коалиционно, 1 независим. Увеличихме категорично присъствието си в местната власт“.
Той подчерта, че е разширена и географията. 35% от кметовете на кметства са избрани от ДПС или в коалиция, отчете още Карадайъ.
Независимо от препоръките на Венецианската комисия продължава да има забрана за използване на друг език, освен българския при водене на кампания, отбеляза лидерът на ДПС.
Според него в българското законодателство има ограничаване на българските граждани да гласуват извън принципа глас да даватсамо хората, били 6 месеца в населеното място.
„Тези местни избори показаха много от дефектите в законите. Показаха арогантността на избирателните комисии и правовия им нихилизъм“, заяви Карадайъ.
Според него това поставя въпроса за легитимността на местните избори.

Карадайъ заяви, че цялата държавна машина беше впрегната в подкрепа на управляващите. Всички са били включени активно в незаконната кампания на управляващите, категоричен е той.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама