Галиче избра кандидата на ГЕРБ за свой нов кмет

68

Страхил Стоянов победи на балотажа съпругата на бившия кмет Ценко Чоков
Кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов е новият кмет на врачанското село Галиче. Той победи опонента си – съпругата на бившия кмет Ценко Чоков – Цветелина, с 144 гласа на балотажа на местния вот в неделя.

„Това е една заслужена победа, за която работихме година и половина. Хората повярваха на идеите, а не на обещанията, които даваха опонентите ни”, коментира Стоянов в ефира на NOVA.
В последните дни в селото имаше сериозно напрежение. В деня на изборите Галиче се събуди със засилено полицейско присъствие и жандармерия. Решението за извънредна охрана дошло след постъпили сигнали, че Чоков принуждава и заплашва хората да гласуват за жена му.

Един човек се осмели да разкаже пред камерата на NOVA за случващото се, но от страх пожела да остане анонимен.
„Всяка вечер ходи по домовете на хората и ги притиска. Ходят 5-6 коли. Прави си някакъв списък и като не му излязат хората, започва да ги притеснява”, разказа свидетелят.

Мъжът твърди, че Чоков заплашвал с отмъщение тези, които не гласуват за жена му. „Казва, че ще ги убие, ще ги унищожи. Плаши и с палежи и побоища”, сподели още мъжът.

Заради заплахите жителите на Галиче масово монтират охранителни камери в домовете си.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама