Върнаха забравена във влака цигулка за 250 000 лири

57

Цигулка, произведена преди 310 години на стойност 250 000 лири, забравена във влака от британски цигулар, беше намерена и върната на притежателя си, предадоха световните агенции.

Цигуларят Стивън Морис си върнал инструмента, изработен от германския лютиер Давид Теклер през 1709 г., след водени тайни преговори с човека, който го открил забравен във влак във Лондон.

Стивън се обърнал към медиите за съдействие за намиране на цигулката. Малко след това в Туитър с него се свързал мъж, който казал, че е намерил инструмента. Той се представил като Джин и казал, че ще предаде цигулката на притежателя й на паркинг на супермаркет.

На самото предаване мъжът се извинил на Стивън и казал, че искал му върне лично инструмента. Цигулката била непокътната. Предаването било следено от полицаи под прикритие, информирани от Стивън.

Мъжът, който намерил във влака и взел инструмента, бил видян на охранителни камери, но срещу него няма да бъдат повдигнати никакви обвинения.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама