Въпреки че партията е в управление много години, отново огромният брой избиратели ни дадоха своето доверие, каза Бойко Борисов

39

Въпреки че партията е в управление много години, отново огромният брой избиратели ни дадоха своето доверие. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в централата на ПП „ГЕРБ“ тази вечер. Мисля, че се върнахме към нормалността в един изборен процес, защото не е нормално една партия да спечели във всички областни градове, коментира Борисов пред БТА.
Според Борисов „по-шарените общински съвети“ ще дадат възможност на ПП „ГЕРБ“ да сподели малко отговорността. Той посочи, че има големи градове като София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, където разликите са големи, както и има места, където са по-малки. „Там, където губим – Благоевград, Русе – партията е първа политическа сила. Групите в общинските съвети са най-големи, така че може да споделим отговорността“, добави Борисов.
Премиерът изтъкна, че това е поредна победа за ПП „ГЕРБ“. Той отрече да се купуват гласове, защото по този начин може да обвини опонентите си в градовете като Русе, Благоевград, Ямбол, където от ГЕРБ са загубили. „Честно ли е към тези, които са спечелили там – не е честно“, заяви Борисов. Той попита как президентските избори са били честни. „Спечелят ли БСП – да са честни“, допълни той. Освен това всичките избирателни комисии са съставени от членове на всички политически партии. „Там, където сме загубили, ще може да видим управлението и да споделим отговорност“, каза още Борисов.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

За реклама: https://novavest.bg/реклама