След трагедията в Кардам и другите три деца на семейството са в болница (ВИДЕО)

100

И другите три деца на семейството от генералтошевското село Кардам са приети в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, потвърдиха от лечебното заведение пред DarikNews.

Оттам отказаха да дадат повече информация за състоянието на децата. В момента при тях е директорът на болницата д-р Светозар Байчев.

Медикът, отзовал се на сигнала за децата със сериозни стомашни неразположения в Кардам преди дни, е подценил случая, при който 9-годишно момченце почина, а две от сестрите му са в болница, разказаха съседи на почерненото семейство по

След като трите деца са повръщали едновременно, лекарят е трябвало да ги изпрати в болница, смятат те. Все още не е ясна точната причина за трагедията, но се предполага, че случилото се е следствие на хранително отравяне.

От дома на семейството, в което се отглеждали общо шест деца, са иззети храни. Проверен е и магазинът, от който майката, бабата и дядото на пострадалите деца са пазарували, разказа кметът на Кардам Георги Николов.

„Знам, че състоянието на двете момиченца се подобрява. Животът на село е труден. Тези хора полагаха всякакви грижи, за да се отгледат децата, особено бабата и дядото. Работеха с пот на челото, както се казва и си деляха от хапката децата да бъдат нахранени. Ходеха на училище, чисти, не са спирани от училище и детска градина. Хората от селото помагаха с дрехи и мебели“, каза още кметът.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама