Откриха свинска глава в джамия в Германия

70

Строители на джамия в германския град Швелм откриха свинска глава на мястото на строежа.

Работниците се свързали с градската администрация, която предала проблема на местната полиция. Администрацията осъди „атаката срещу мюсюлманите“, като подчерта, че джамията ще обогати град Швелм. Като заяви, че работят съвместно с местните власти, администрацията подчерта, че деянието е заплаха и провокация, насочена срещу мюсюлманите.

Местните власти, съседи и мюсюлмани, живеещи в града, бяха натъжени от инцидента в джамията, чието изграждане се ръководи от турско-ислямския Съюз по религиозни въпроси. Полицията започна разследване на инцидента. Използването на свине при нападения, насочени срещу мюсюлмани или ислямски райони, е доста често срещано, тъй като от мюсюлманите свинете се разглеждат като нечисти и развъждането и консумирането на месото им е „харам“ или забранено.

Джамии в Германия, където антимюсюлманските настроения срещу притока на мюсюлмански бежанци нарстват, понякога са обект на атаки, вариращи от коктейли Молотов до свински глави. Германската полиция е критикувана за това, че не е идентифицирала заподозрените, отговорни за атентатите.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама