Музикант забрави цигулка за 289 000 евро във влака

73

Солистът трябвло да свири на два концерта с Андреа Бочели
Британската железница издирва цигулка на 310 години на стойност 250 000 лири (289 000 евро), забравена от музикант във влак, предаде БТА. Помощ оказва и полицията за визуализиране на кадрите от охранителните камери във влака и на спирките, през които той е преминал.

Солистът Стивън Морис е забравил цигулката си, изработена от германския лютиер Давид Теклер през 1709 г., във вторник вечерта във влака от гара Виктория в Лондон за Орпингтън, Югоизточно от столицата. Стивън Морис трябвало да вземе назаем цигулка от съпругата си, която също е професионален музикант, за да свири с Кралския филхармоничен оркестър на два концерта с Андреа Бочели през уикенда.

„Разстройващо е, че я загубих. Освен цената й, с нея си изкарвам и хляба. Аз бях само неин пазител, един от многото, свирили на този инструмент. Надявах се един ден да я предам на друг цигулар. Според колегите ми, на изпълнението не се е отразило, че свиря на различна цигулка, но беше като да съм с ампутирана ръка“, каза музикантът, свирил във филми като „Властелинът на пръстените“ и „Джеймс Бонд“, както и с Дейвид Боуи и Стивън Уондър. Музикантът призова, ако някой намери цигулката, която той е купил през 2003 г. и я смята за „късче от историята“, „да я върне“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама