Двама ученици станаха общински съветници

189

18-годишни ученици от Стара Загора и Мездра стават общински съветници.

Косто Томов от Мездра ще трябва да се явява на матури и да подготвя абитуриентския си бал.

Пред NOVA младият политик се похвалил, че е спечелил най-много преференции от всички кандидати за място в Общинския съвет. 181 негови съграждани са дали гласа си за него, което формално му дава право да стане дори председател на местния парламент. Това обаче може да се случи, едва след като Косто завърши средното си образование.

Той е категоричен, че в училище няма да злоупотребява или да се възползва от новия си пост.

Другият ученик е дванадесетокласникът от Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора Никола Чакалов. За него съобщава радио „Стара Загора“.

Той пререди шестима с лична преференция и заема едно от двете места, които спечели партията му под липите. 18-годишното момче ще бъде най-младият съветник не само в новия мандат, но и в историята на Стара Загора.

Никола Чакалов беше Млад кмет на Стара Загора в мандат 2018/2019 година. „Казвали са ми, че политиката е „мръсна игра“, но аз влизам в нея чист“, каза Никола Чакалов, след като бе регистриран за кандидат-съветник преди официалния старт на предизборната кампания.

„Ние заложихме на млади хора и на гражданска квота и както избирателите показаха, те имат нужда от това“, коментира Антон Андонов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама