Битката за кметския стол в Златарица продължава още една седмица

161

Досегашинят кмет от ВМРО Пенчо Чанев и кандидатът на „БСП за България“ Михаил Ганев ще решат битката за Златарица следващата неделя.

В общината, която отчете най-висока избирателна активност, 37,98% от гласоподавателите са дали вота си за Пенчо Чанев, а 30,99% са гласували за Михаил Ганев, пише borba.bg.
Петима бяха кандидатите за кмет на община Златарица. С трети резултат завършва Стефан Бразелов oi ГЕРБ. Той има 17,21 %. Следват го Федя Дервишев от ДПС с 9,63% подкрепа и Георги Джуров от „Воля“ с 3,69%.

11 са общинските съветници в Златарица и те се разпределят по следния начин. ВМРО има петима съветници, БСП влиза с трима, ГЕРБ успя да вкара двама, а ДПС ще има един съветник.

В РОДИНА победител е Даниела Ангелова от „ВМРО-БНД“. Тя печели изборите с 59,59% срещу кандидата на ГЕРБ Али Алиев, за когото са гласували 40,41%.
В ГОРСКО НОВО СЕЛО кмет ще бъде кандидатът на ДПС Николинка Хаджиева, която е спечелила 75,28% от гласоподавателите. Втори остава Сали Кавръков от ГЕРБ с 21,63%.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама