Пуснаха под гаранция задържаните в Есекс заради камиона на смъртта

45

Съдът освободи срещу парична гаранция трима от задържаните за камиона с мъртви тела, открит в Есекс.

Пуснати са двама мъже на 38 и 45 години и една жена на 38 години. Те бяха арестувани и разпитани за смъртта на 39 души, чиито трупове бяха открити в каросерията на превозното средство.

Обвинение за непредумишленото шофьора на 39 души се сдоби 25-годишният северноирландец Морис (Мо) Робинсън. Той ще отговоря и по обвинения за трафик на хора,  подпомагане на нелегална имиграция и пране на пари. В понеделник Робинсън ще застане пред съда в град Челмсфорд.

Първоначално арестувани бяха петима души.

Британската полиция все още не е установила самоличността на мъртвите хора. Има индикации, че много от жертвите са виетнамци. По-рано властите във Великобритания съобщиха,че разследват „по-голяма конспирация“ във връзка със смъртта на загиналите в камиона. Според една от версиите камионът със загиналите е част от конвой от три камиона. Роднини на предполагаемите жертви твърдят, че над 100 мигранти са били превозвани до Великобритания в камионите, но според тях само два от тях са завършили пътуването.

Полицията откри гореща линия и призова всеки, който има съмнения, че близките му са сред загиналите, да се обади.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама