Къща за 1 евро в Италия? Възможно е

50

В държави като Франция, Великобритания, Австрия и Япония можете да закупите стара къща или земя за символична сума стига после да я обновите и да вдъхнете живот на мястото, което по различни причини пустее.

Аргументите на местната и държавната власт обикновено са различни – или борят демографски проблеми или искат да спасят паметниците на културата си. Една от страните, където съществува практиката да се купи къща за 1 евро е Италия, предава БНР.

Общините се явяват посредници или собственици. Те имат изисквания към купувача – да възстанови дома в оригиналния му вид в рамките на три години и да вложи над 15000 евро, както и да и остави на общината, като гаранция за проявения интерес, 5000 евро, които тя после му ги връща. Такива селища има по цялото протежение на Ботуша, включително и на островите на 15 минути в прекрасния морски бряг и плажове.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама