Бизнесмен даде 1 милион долара за паркомясто

39

Хонконг може и да върви към рецесия след месеците на протести, съпроводени с насилие, но това не попречи на бизнесмен да похарчи почти $1 милион за паркомясто.

Значителната сума, платена от Джони Чън Шуне, показва социалното неравенството, което може да е допринесло за продължаващите почти 5 месеца демонстрации във финансовия център, където всеки пети жител живее под прага на бедността, предаде AFP, цитирана от БНР.

Броените 7,6 милиона хонконгски долара надвишават повече от 30 пъти средната годишна заплата в Хонконг и са почти колкото за едностаен апартамент в престижния лондонски квартал „Челси“.

Паркомястото се намира в „Центърът“ (The Center) – петият по височина небостъргач в града, който влезе в новините през 2017 г. с това, че стана най-скъпата офис сграда в света при продажбата ѝ за над $5 млрд.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама