38-годишен шофьор загина на място след челен удар в тир

143

38-годишен шофьор на лек автомобил от Варна загина в катастрофа на пътя Попово – Бяла.

Снощи, 18 октомври, около 19,30 ч на пътя от Попово в посока Бяла, правоспособен 38-годишен водач от Варна, управлявайки лек автомобил „Рено Меган“ със софийска регистрация – фирмена собственост, в посока  Попово – Бяла, на хоризонтална дясна крива вследствие на движение с несъобразена скорост е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно в товарен автомобил „Скания“ с шуменска регистрация с прикачено към него полуремарке, управляван от правоспособен 33-годишен водач от Нови Пазар.

Това съобщават от ОДМВР – Търговище.

В резултат на настъпилото пътно-транспортно произшествие водачът на лекия автомобил е загинал на място. На водача на товарния автомобил е взета проба за евентуално наличие на алкохол, като пробата е отрицателна.

Взета му е и кръвна проба за химическо изследване. Същият е прегледан в МБАЛ-Търговище, където е установено, че няма сериозни наранявания. Оставен е в лечебното заведение за наблюдение. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ – Попово.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама