Израелско семейство с 4 деца вдигна службите в Родопите на крак

117

Изгубено в Родопите израелско семейство с четири деца вдигна на крак службите снощи.

Пожарникари, полицаи и планински спасители издирваха чужденците в района на Каньона на водопадите край Смолян, след като около 19.30 часа е бил получен сигнал на тел. 112, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от dir.bg.

Семейството излязло на разходка, но заради спусналата се тъмнина, родителите изгубили ориентация. От Планинската спасителна служба уточниха, че час преди да бъде подаден сигналът на тел. 112 родителите се разделили. Жената с три от децата тръгнали в една посока, а мъжът с четвъртото в друга. След като не успели да установят връзка помежду си, се обадили на спешния телефон.

В резултат на проведеното издирване, около 20 часа в района на връх Перелик, всички са намерени невредими и в добро здравословно състояние. Жената с трите деца е открита в района на помпена станция по пътя за върха, а мъжът и другото дете са били в района на конна база.

Семейството е в добро състояние.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама