Кой е единственият сигурен стар нов кмет у нас?

310

Борислав Борисов е единственият кандидат за кмет на кметство Плачковци
Плачковци е едно от двете кметства у нас с предизвестен край на кметския вот на 27 октомври. Причината за това е, че бившият кмет Борислав Борисов, е единственият кандидат за кметски мандат там. За себе си той казва „За мен, като кмет, водещи са исканията и потребностите на хората“.
По повод стоте дни управление на новата власт, които изтекоха в средата на февруари, Борисов, коментира, че основната задача на следващия кмет, общинари и Общински съвет в кметството е да привлекат обратно хората, заминали да търсят късмета си в чужбина в търсене на по-висок стандарт на живот.

Създаването на нови работни места и привличането на инвестиции е друг приоритет, според Борислав Борисов.

Към момента, по данни на официалната статистика, на територията на кметството живеят 1600 души.  За съжаление, данните са стряскащи, но не са по-различни от тези за Трявна или за цялата страна, казва бившия и бъдещ кмет.

Ниският жизнен стандарт е проблем и за Плачковци, както и липсата на условия за реализация на младите хора, поради което доста плачковчани напуснаха родния си край и заминаха да търсят щастието си в чужбина или в по-големите градове.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама