Полиция тръгна по следите на котка трафикант

122

Полицията в Русия е загубила следите на котка, считана за веществено доказателство по дело за трафик на наркотици в град Тула, съобщи БГНЕС.

Според разследващите затворникът Едуард Долгинцев е уредил доставката на наркотици за затворници с помощта на котка, която се е родила в помещенията на институцията.

Този план не сработил: мъжът бил задържан и повторно изправен на съд, а котката била хваната и призната като веществено доказателство, след което била настанена в зоологическата градина в Новомосковск.

Преди няколко дни адвокатът на обвиняемия Дмитрий Сотников посетил зоопарка и установил, че котката е избягала, отбелязва изданието.

„Беше ни разрешено да пуснем животното от клетката, защото ѝ беше студено. Пуснахме я. Но изведнъж чужди кучета се спуснаха към нея и тя се уплаши и избяга“, заявил служител на зоологическата градина на адвоката на Долгинцев.

Позицията на прокуратурата се основава на показанията на трима тайни свидетели, които твърдят, че са купували наркотици чрез „котката трафикант“ и че могат да идентифицират животното. Сотников смята, че загубата на предполагаемия инструмент на престъплението лишава адвокатите от възможността да проведат следствен експеримент, което дава основание за приключване на делото.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама