Полфрийман направил нещо страшно със себе си преди 1 година

blank
Кадър: NOVA

От вчера осъденият на 20 години затвор за убийството на Андрей Монов Джок Полфрийман е на свобода.

Това се случи, след като Апелативният съд обяви за основателна молбата му за предсрочно условно освобождаване, което съкрати наказанието му с 6 години и 10 месеца.

След излизането си от центъра за настаняване на мигранти в Бусманци Полфрийман заяви, че ще изплати кръвнината от 400 000 лева на семейството на Монов, не възнамерява да излиза от страната и ще живее при приятели в София.

Преди малко повече от година в затвора в Казичене Полфрийман зашива собственоръчно устата си. Тогава той споделя пред съкилийниците си, че е прибягнал до този мазохистичен акт в знак на протест срещу липсата на свобода на словото в България, телевизия „Евроком“

В същото време вчера при напускането на центъра в Бусманци освободеният коментира, че ако върнат делото му за ново разглеждане, нито един съдия няма да е безпристрастен след медийния шум и ще трябва да си дава отвод, което ще наложи да се намерят съдии от друга държава.

Освен това, той бе категоричен, че смята да продължи да работи за правата на затворниците и за реформи в системата на затворите у нас чрез основаното от него първо по рода си в България затворническо сдружение и подчерта, че за всичките 11 години в България е получавал помощ само от българи.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама