Мъж и 6-те му деца прекараха 9 години в мазето на къщата си (ВИДЕО)

blank
Кадър: Ruptly

Баща и шестте му деца прекарали девет години в пълна изолация в мазето на къщата си в очакване на „края на света“.

Хората били открити вчера от местната полиция, след като най-голямото от децата избягало и отишло в местна кръчма, съобщи БНТ.

Има съмнение дали мъжът е биологичен баща на децата.

Действието се развива в отдалечена ферма в селището Руйнерволд, в северната нидерландска провинция Дренте. Там в пълна изолация шестчленното семейство е живяло 9 години в очакване на „края на света“. Най-големият от синовете, на 25 години, направил няколко успешни опита за бягство като на третия той посетил местна кръчма да пие бира. Полицията го открила, след като собственикът на заведението подал сигнал. Според местни медии причината да не бъде открито семейството почти десетилетие е фактът, че имотът се намира в труднодостъпен регион, обкръжен от гори.

Веднага разбрах като го погледнах, че е объркан. Имаше дълга коса, мръсна брада и мръсни дрехи. Каза, че никога не е ходил на училище и че не си е подстригвал косата от девет години, разказа собственикът на заведението Крис Вестергбег.

След незабавно ангажиране на властите и претърсване на фермата, било открито стълбище под всекидневната. В тайното мазе били намерени бащата и останалите деца. Те се прехранвали със зеленчукова градина и гледали коза. Майка на децата не била открита и според полицията най-вероятно е починала.

Бащата, който е на 58 години, е арестуван, след като отказал да сътрудничи на властите. Останалите членове на семейството са настанени в приюти.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама