Медсестри се барикадираха в здравното министерство

blank
Кадър: bTV

Медицински сестри, подкрепени от лекари специализанти, отново излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването, предаде DarikNews.

Представители на медицинските сестри се срещнаха със здравния министър Кирил Ананиев, а друга част от протестиращите блокираха движението пред сградата на министерството на бул. „Мария Луиза” и в двете посоки с жива верига.

Медицинските специалисти, които влязоха преди повече от 2 часа на среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев отказват да напуснат ведомството. Те са готови да останат вътре, докато държавата не започне реална работа по реформата в здравеопазването колкото и дълго време да отнеме това.

Лекарите специализанти не са съгласни с с наредбата, която определя реда за специализацията им. За тях основен проблем е идеята да работят три години в лечебно заведение по избор на Министерството на здравеопазването.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама