Атанас Фурнаджиев заема мястото на Боби Михайлов в БФС

blank
Кадър: БЛИЦ

Атанас Фурнаджиев ще заеме поста на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз. Това ще бъде официализирано в петък, съобщава gong.bg.

За тогава има насрочено заседание на Изпълкома. На него се очаква да бъде приета оставката на Борислав Михайлов. Досегашният вицепрезидент Фурнаджиев ще седне на горещия стол и ще оглави БФС.

Фурнаджиев има безспорен авторитет в бизнес средите. Доказал се е като мениджър и успя да превърне една от автомобилните марки в лидер на пазара в България. Фурнаджиев има съществен принос за привличането на много чуждестранни инвестиции в България. Ползва се с добро име и неговата кандидатура е изключително консенсусна.

Наследникът на Борислав Михайлов е събрал международен авторитет в страната и чужбина. Владее перфектно английски и немски език. На заседанието на Изпълкома на БФС в петък няма да се дискутира свикване на извънреден конгрес, на който да бъде избран нов Изпълком и президент на централата. Фурнаджиев няма да е временно на поста на Михайлов, а ще изкара мандата на това управление – до февруари 2022 година.

Уставът на футболната централа гласи: „При подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президента се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна – от друг вицепрезидент, избран от ИК, до провеждането на конгрес“.

Първият вицепрезидент Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен и няма как да бъде обявен за изпълняващ длъжността президент на БФС.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама