Бойко Борисов: Настояваме да бъдат прекратени военните действия в Сирия (ВИДЕО)

42

Нищо извънредно няма. Чухме се с президента и решихме, че е добра идея след Съвета за сигурност в МС, да го запознаем с това каква е ситуацията в Сирия и какви са рисковете пред страната ни.

Няма никаква промяна от това, което е било през миналата седмица, а именно, че засилен натиск на границата ни няма. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в изявление след срещата си с ръководителите на службите и държавният глава, непосредствено след Съвета за сигурност, заради ситуацията в Сирия, предаде репортер на Novini.bg.

По думите му на границата с Гърция е по-засилен натиска, но и там всичко към момента е спокойно.

„Срещата беше много полезна. Настояваме да бъдат прекратени военните действия на Турция в Сирия и смятаме, че само дипломацията може да помогне. Против сме продължаването на операцията в Сирия, защото носи хуманитарна криза“, подчерта Борисов.

Заедно с министър-председателя бяха вътрешния министър Младен Маринов и гл. секретар на МВР Ивайло Иванов и външният министър Екатерина Захариева.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама