Петима от загиналите край Стара Загора живеели на една улица

249

Трагедията край Стара Загора – катастрофа, в която загинаха шест души, почерни цяла улица в Крън, предаде БНР.

По първоначална информация шофьорът, предизвикал ПТП-то е бил на 18 години. При
инцидента загинаха той, още четирима младежи от Крън и мъж от Габрово.

Загиналите от Крън живеят къща до къща. Младежите са една компания. Снощи са излезли без да кажат къде отиват, разказват близки на загиналите, пише „24 часа“.

Катастрофата най-вероятно е станала заради употреба на алкохол. В момента се води следствие.

Зад волана на колата, която по първоначални данни е навлязла в насрещното платно, е стоял 18-годишният Юлиян от Крън. Младежът се е върнал наскоро от гурбет. Млад шофьор, с книжка от март месец тази година. Лекият автомобил е подарък от баща му за рождения ден.

В катастрофата намериха смъртта си и двамата братя Валентин и Илия, както и техния братовчед Георги. Петият загинал е 30-годишният Юлиян, съименик на шофьора. Той остави дете сираче.

42-годишен е мъжът управлявал другия автомобил. Той е от Габрово, но живее в София.

Сигналът за инцидента е подаден след 01.00 часа тази нощ. съобщиха от пресцентъра на МВР. На разклона за град Крън и село Хаджидимитрово челно са се сблъскали два автомобила – единият с габровска регистрация, другият със старозагорска.

В автомобила със старозагорска регистрация са пътували петима души, в другата кола – само един. Всички са загинали на място, допълват от пресцентъра на МВР. На място са изпратени екипи на полицията, които разследват причините за инцидента. Пътят Казанлък-Габрово вече е отворен, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Ивелин Иванов.

Във връзка с катастрофата е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител в Окръжна прокуратура – Стара Загора, съобщиха от държавното обвинение – за това, че при управление на моторно превозно средство нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице.

По делото са разпитани свидетели. Извършен е оглед на местопроизшествие. Предстои да бъдат иззети записи от видеокамери от стопански обект, намиращ се близо до настъпилото произшествие. Назначени са експертизи – съдебномедицински, автотехническа и химически.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама