Донорска ситуация във Варна: Мъж в мозъчна смърт дари живот на четирима

62

В навечерието на Европейския ден на донорството в УМБАЛ „Св. Марина – Варна” беше реализирана 13-тата за тази година донорска ситуация.

Благодарение на решението на близките на изпаднал в мозъчна смърт 53-годишен мъж бяха дарени и трансплантирани органи на четирима души. Това съобщиха от болницата в морския град.

Поради липса на съвместимост с подходящ реципиент в България, сърцето е предложено по линия на Евротрансплант и е предоставено на нуждаещ се пациент от болница в Берлин, Германия.

Екипът на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, който организира и координира донорската ситуация, изказва своите съболезнования и дълбока признателност към близките на донора.

Изразяваме благодарност към работа на екипите от координатори и трансплантолози на УМБАЛ „Св. Марина-Варна” и УБ „Лозенец”.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама